NorNAB ansetter Karl Olav Sørensen som CEO for å samle et impact-investeringsfelt i sterk vekst

January 15, 2024 Jan Tveterås

I 2023 ble markedet for impact-investeringer i Norge estimert til 100 milliarder kroner. For å samle impact-feltet i Norge og samtidig styrke nasjonal og internasjonal kapitalflyt til investeringer som fremmer FN’s bærekraftsmål, går Norsk forening for impact-investeringer til ansettelse av sin første CEO.

 

Karl Olav Sørensen er ansatt som CEO i NorNAB. Sørensen tiltrer stillingen 15. Januar.

Karl Olav Sørensen er ansatt som CEO i NorNAB. Sørensen tiltrer stillingen 15. Januar.

 

NorNAB (Norwegian National Advisory Board for Impact Investing), en uavhengig medlemsbasert forening som jobber for vekst og utvikling av økosystemet for impactinvesteringer i Norge, kunngjør i dag ansettelsen av Karl Olav Sørensen som foreningens første Chief Executive Officer (CEO). Ansettelsen er en strategisk milepæl for NorNAB som har som mål å styrke kapitalflyten til impact-investeringer både nasjonalt og internasjonalt for å oppnå FNs bærekraftsmål. - Det er en viktig milepæl for NorNAB å kunne ansette Karl Olav Sørensen som CEO. NorNAB har siden etableringen 1 februar 2023 bygget en solid medlemsbase, og vi har nå fått en kunnskapsrik og entusiastisk leder som kan utvikle foreningen videre og styrke miljøet for impact-investeringer i Norge, sier Espen Daae, styreleder i NorNAB og Investment Chief, Social Investments i Ferd Social.

I følge en fersk markedsundersøkelse utført av Deloitte på vegne av NorNAB, ble det norske impact-investeringsmarkedet estimert til 100 milliarder kroner i 2023. Undersøkelsen viser en økende interesse for impact-investeringer i Norge, og viser sterke positive signaler til fortsatt vekst. Rapporten viste også at impact-investorer i stor grad mener at impact-investeringer skaper markedsmessig finansiell avkastning - og i noen tilfeller bedre avkastning enn tradisjonelle investeringer.

Sørensen tar med seg 15 års ledererfaring innen forretningsutvikling, bærekraft og innovasjon inn i rollen. Han har hatt ledende stillinger i Amedia, SOS-Barnebyer og Virke, og har en sterk personlig overbevisning om at teknologi og impact-investeringer er nøkkelen for å løse noen av verdens største utfordringer.

I rollen som CEO vil Sørensen få i oppdrag å samle impact-investeringsfeltet i Norge gjennom blant annet utvidelse av NorNABs medlemsbase, interessentoppfølging, og strategisk kommunikasjon. Han vil også være ansvarlig for smidig håndtering av administrative oppgaver, PR, og utvikling og forbedring av NorNABs arbeidsstrømmer.

- For meg finnes det knapt noen viktigere jobb enn å bidra til økt finansiering av bærekraftsmålene. Jeg mener Norge har gode forutsetninger for å bli et foregangsland på feltet da impact-investeringsmiljøet kjennetegnes av høy kompetanse, motivasjon og samarbeidsvilje. Å få lede dette arbeidet på vegne av nåværende og fremtidige medlemmer anser jeg som et stort privilegium, sier Karl Olav Sørensen.

Det var i november NorNAB annonserte at de var på jakt etter en CEO til å lede organisasjonsens arbeid. Rekrutteringsprosessen ble ledet av Maria de Perlinghi, styremedlem i NorNAB og Chief Impact Officer i Norselab, og gjennomført i samarbeid med Marte Sootholtet i ImpactStartup og Urs Bitterling i Cubera, som begge er medlemmer i NorNAB.

- Vi la opp til en smidig men grundig prosess for å sikre riktig kandidat til å løfte det norske økosystemet for impact-investeringer. Vi fikk mange høyt kvalifiserte søkere til stillingen, men Karl Olav utmerket seg fra første øyeblikk som en usedvanlig godt egnet kandidat. Han har i prosessen bevist strategiske styrke, god rolleforståelse, og solid handlekraft. Karl Olav vil etter alle solemerker gjøre en enestående jobb på vegne av NorNAB, medlemmene og hele økosystemet for impact-investeringer, kommenterer de Perlinghi.

NorNAB ser frem til å dra nytte av Sørensens ekspertise og lederskap for å akselerere veksten i impactinvesteringsmarkedet og bidra til å løse globale utfordringer. Sørensen tiltrer som CEO 15. Januar 2024.

Share This: